Как да се предпазим от хакери в социалните мрежи

Как да се предпазим от хакери в социалните мрежи

Сигурността не е проблем само на социалните мрежи, а на цялото уеб пространство. За това е много важно да се предпазим онлайн и да се научим как да защитим акаунтите
си и компютъра си.

Ето няколко начина да бъдем по-умни и да се предпазим в социалните мрежи и в Интернет.

  • Не кликвайте на линкове и не отваряйте архивирани файлове от подозрителни имейли. Ако имейлът изглежда странно, не му се доверявайте и незабавно го изтрийте от пощенската си кутия.
  • Внимавайте къде въвеждате паролата си. Просто защото страница в Интернет изглежда точно като Фейсбук или друг сайт, който използвате, не означава че това е сайта. Проверете адреса в браузъра и се научете да правите разлика между добрите адреси и лошите. Ако някога сте се чудили за легитимността на даден линк просто напишете домейна в полето за адрес на браузъра.
  •  Не споделяйте паролите си с никой. Не го правете. Повечето сайтове с висока репутация никога няма да ви искат паролата в каквато и да е форма на комуникация.
  • Използвайте различни пароли за различни онлайн акаунти. Ако използвате една и съща парола навсякъде и тя бъде открадната можете да загубите достъп до всички акаунти.
  • Използвайте сложна парола, която не може да бъде разгадана лесно. Избягвайте популярни думи и се уверете, че паролата ви е поне осем символа дълга и включва главни, малки букви, числа и символи.
  • Помнете, че вие избирате какво да споделяте и с кой го споделяте. Преди да поствате, особено чувствителна и лична информация можете да се научите как да контролирате информацията в социалните мрежи, включително и кръговете от хора, с които споделяте всеки пост.
  • Внимавайте когато получавате или изпращате информация през незащитена мобилна мрежа. Най малкото може да проверите, дали Wi-Fi мрежата е защитена, преди да предадете чувствителна информация.
  • Излизайте от акаунтите си в социални мрежи, когато иползвате интернет от мобилният си телефон. Ако телефонът ви бъде откраднат крадците ще имат достъп до тях. Защитете телефона си с ПИН код и други кодове за сигурност.

 

Какво е спамът в Интернет?
Как се прави SEO с помощта на социалните мрежи

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Guest
Сряда, 03 Юни 2020