На гости днес ни е Павел Джунев, управител на ВИСЕО ЕООД

На гости днес  ни е Павел Джунев, управител на ВИСЕО ЕООД

Павел Джунев се занимава с оптимизация от твърде много години. Двуцифрено число е. Познато име в SEO средите. Поддържа много развити страници в Facebook и Google+. Запознах се с него във маркетинг форума Searchengines.bg. Днес гостува в блога ми като приятел и колега и ще отговори на няколко въпроса:

Павка, кой е последният проект по който работиш? Разкажи ни повече за него.

Последният проект, по който работим заедно екипът на компанията, това е Пъблик Фотос - Интернет Фотографска Агенция. Решихме, че доста медии, доста рекламни агенции, печатници, блогъри се нуждаят от професионално направени кадри, които да ползват в статии, проекти, новини и други. Проектът още е в процес на до обработка. Можете да следите развитието на адрес www.PublicPhotos.org.

Кой е най-успешният ти проект? С какво се гордееш?

Успешните проекти са много. Един от най-успешните, това е проект Благоевград ИЮ - информационна агенция на Югозападна България, проект, който с колегата Димитър Христовски успяхме да превърнем в нещо огромно. Това е и най-посещавания български проект, като прави по 7-10 хиляди уникални посещения дневно и над 150 000 месечно (според данни на Gemius). Горд съм със семейството си, проектите са хоби, забавление и препитание.

Защо не участва в SEO състезанието?

Участвам в състезания ежедневно, само че с клиентски проекти. Истината е, че нямам никакво време, старая се да не се разпилявам, развиваме клиентските проекти, действаме с приоритети и така. Това е и една от причините да не участвам.

За колко време се прави една професионална SEO оптимизация?

Често казвам, че един сайт е завършен, когато изглежда добре, изграден е добре, добре се класира, има посещения. Най-доброто е когато трафикът на този сайт е от различни източници. Пример, ако вземем впредвид сайт Х, и той има 5000 уникални дневно, то най-доброто е тези 5000 уникални посетители да бъдат разделени по следния начин:
1000 - Google
1000 - Facebook
1000 - Google Plus
1000 - Други социални мрежи
1000 - Директен трафик

Това е перфектната схема. Връщам се на въпросът - времето, което е необходимо за професионална SEO оптимизация, то е безкрайно! Постоянно трябва да се работи над даден проект, за да задържи позициите си. Иначе минимумът е шест месеца, в зависимост от сложността на дадената дума или ключова фраза.

Какво мислиш за Socialdude.net? Има ли бъдеще?

SocialDude е добър проект и виждам доста бъдеще в него. Доста съм ти помагал за него и вярвам, че ще успееш. Веднага ти давам формулата за успех, за да стане един перфектен проект. Формулата е .... "ПОСТОЯНСТВО". Всеки ден по 10 мин работа по него и няма и да се усетиш, как милионите ще потекат :)

Поддържаш и личен блог: http://djunev.info/ Каква е аудиторията му?

Личният ми блог е на много години. Може би вече 10 ... :) Пиша разни щуротии! Сега ще те изненадам... Поддържам и блог на синчето ми - www.iliyan.info :)

Аудиторията му каква е? Повечето са ИТ хора, SEO експерти, дебнещи да прихванат някой линк от коментари (сигурно е един от малкото останали с dofollow линкове в коментарите).

Пожелай нещо на читателите.

Пожелавам здраве, целенасочени действия, ясни цели, много професионални и лични успехи на всеки един читател, както и много успешно обслужени клиенти ...

Socialdude.net - Какво ново?
Интервю с Иво: За Joomla и сайтовете

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Guest
Сряда, 29 Май 2024