Предимствата на артикъл маркетинга v2

Помните ли времената когато се разлепяха обяви, в които компаниите и фирмите описваха бизнеса си и предлагаха услугите си, по стълбове и по стени? Да, все още се прави, но в този забързан свят това вече е демоде. Ако това, от което се нуждаете е бързо и ефективно предлагане на вашите услуги или бизнес на пазара, забравете за хартиените обяви. Трябва да се запознаете със същността на артикъл маркетинга, буквално означаващ „рекламиране чрез статии" (article – статия).

Артикъл маркетинга е един изключително полезен способ за рекламиране, който вече се използва от всеки по – сериозно занимаващ се предприемач. И това съвсем не е случайно. Ако и вие сте човек, търсещ широка аудитория, има няколко преимущества, които правят артикъл маркетинга вашият пръв избор за осъществяване на целите ви. В случай, че желаете по – голям трафик към сайта ви или по – сериозно внимание към вашите услуги или продукт, който предлагате, една качествена и издържана статия би могла да бъде вашият най – добър помощник.

Още след издаването на първите вестници, компаниите виждат страхотната възможност, която се отваря пред тях. Те вече могат да представят продукта си директно на своя читател, ако той закупи вестника разбира се. Всичко това се променя със създаването на дигиталната мрежа – Интернет.

Вече е възможно, лесно и безплатно да рекламирате чрез статии в Интернет. Вашето съдържание може да достигне до неограничен брой от хора и шансовете някой да се поинтересува от услугите ви са значително по – големи. На пръв поглед изглежда лесно. Правите онлайн обява чрез статия и готово – хиляди клиенти се интересуват от вас или вашата компания. Истината обаче е, че трябва да създадете доста добра статия, в която вие сте се прицелили в точно определен кръг от читатели, стремите се да ги информирате и да им въздействате, за да постигнете желания ефект. Артикъл маркетинга е широко използван способ, но само тези, които го владеят до съвършенство, постигат по – сериозни успехи.

Качествените статии са с по – голям рейтинг, повече читатели и съответно осигуряват повече дивиденти за авторите си. Определен клиент, попадайки на една хубаво написана статия, може да я сподели в социалните мрежи и по този начин да осигури още повече посетители. Повече посетили означава и по – голям шанс за реални контакти със компанията или лицето, създало или поръчало артикъла.

Артикъл маркетинга постоянно се нуждае от новаторство и оригинални идеи. Ето защо търсенето продължава. Търсене на добри и грамотни автори, които с таланта си да въздействат върху читателя, да събудят интереса и любопитството му.