Защо е важна поддръжката и актуализацията на приложения? Мигриране на CMS – трябва ли ми?

Защо е важна поддръжката и актуализацията на приложения?  Мигриране на CMS – трябва ли ми?

Имате на свое разположение сайт, онлайн магазин или форум, които се управляват лесно. Не ви е необходима предварителна подготовка или специални познания по информационни технологии. Просто вашата система е измислена така, че да ви е удобно да боравите с нея. Интуитивна е. Можете да управлявате, променяте, размествате, добавяте или премахвате всяка една част от съдържанието. В зависимост от това какъв точно е сайтът ви, имате на ваше разположение различен брой приложения, чрез които да комуникирате с посетителите. Естествено ако сте притежател на социална мрежа или онлайн магазин, те са повече. Доволни сте от тях. Получавате бърза и адекватна обратна връзка от потребителите си. Това е чудесно!

Представете си обаче, че трябва освен  да добавяте артикули в  магазина, да пишете ревюта за тях и да качвате снимки, да се грижите за цялостната поддръжка на сайта. Можете ли? Тогава ще откриете колко сложни и непознати за вас операции стоят зад създаването на една такава система, с която съдържанието се управлява лесно.

Всъщност не е нужно да знаете всичко това – за всяко нещо си има  специалисти. Задължително е обаче да си дадете сметка колко важно е за бизнеса ви приложенията, които ползвате да са винаги в изправност и да се актуализират периодично. Нали връзката ви с клиентите се осъществява чрез тях.

С течение на времето функционалностите на един сайт има нужда от промяна и развитие, защото такова е изискването на неговите посетители. Затова периодичната актуализация на приложенията е безусловно необходима. С тях сайтът работи по-добре, дава повече възможности за интеракция, по-сигурен е, т.е. като цяло е по-ефективен.

Ако не актуализирате приложенията, те стават по-уязвими и е много възможно някои от тях да спрат да работят. И в двата случая посетителите просто се насочват към друг сайт, който предлага подобни на вашите услуги, но няма тези проблеми.

Убедихте ли се, че е важно да обновявате навреме приложенията си? Колко често е необходимо това? Зависи от вида на системата, типа сайт и още хиляди други подробности, но минимум веднъж месечно се появяват актуализации.

По-сложно и малко по-бавно става миграцията на CMS. Какво означава това? Миграция се извършва, когато вашата система за управление на съдържанието трябва да премине от по-ниска към по-висока версия, като самото съдържание се запазва.

Целта е да се подобри цялостната функционалност и сигурност на сайта. Старите версии се поддържат до определен период от време и след това се изтриват. Затова е важно да преминете навреме към новите и да съхраните цялата си информация. Всяка следваща версия е с подобрения, повече възможности за работа и по-висока степен на сигурност от предишната. Вярно е, че сигурността на посетителите винаги е от значение, но е особено важна за онлайн магазини, където се извършват плащания и клиентите трябва да са максимално защитени. Евентуални проблеми със системата в това отношение могат буквално да съсипят бизнеса ви. Не го позволявайте.

Може би до сега актуализацията винаги ви е изглеждала нещо дребно и незначително. Надяваме се, че сме успели да променим начина ви на мислене. Така малките камъчета по пътя към успеха няма да преобърнат колата ви. 

Абстрактен текст
Домейн - Избор, подновяване, период на регистрация

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Guest
Неделя, 09 Май 2021