Фобия от пътуване със самолет

Фобия от пътуване със самолет

Ако Ви предстои пътуване със самолет, ако Ви се налага да летите, но имате страх и притеснения, то тази статия е точно за Вас. Особено ако сте си закупили самолетен билет за първи път, то притеснението и натоварването са огромни. Причини за това са многото документални филми, описващи трагични самолетни катастрофи, многото мнения - най-вече за моментите с попадане в турбулентна зона, както и страховете от излитането и кацането.

Най-общо казано, при самолетното пътуване, тежките моменти са в началото – при излитане, в края – при кацането, както и моментите, в които започва „голямото раздрусване“.

Фобията от пътуване със самолет може да се пребори чрез специални лекарства, например диазепам или други, които личният Ви лекар би изписал. Ако не се чувствате уверени, то е желателно да се консултирате с ДжиПи-то си няколко дни преди самото пътуване.

В случай, че вече сте се качили в самолета, но не искате да гледате какво се случва навън, спокойно може да помолите някой пътник, заел място до пътеката, да си замените местата или пък да свалите илюминатора на прозореца.

Съществуват специални курсове за летене, които дори самите авиокомпании предоставят, но за жалост в България цените са доста непосилни. Ако приемем, че финансовата част не Ви тревожи, то спокойно може да се възползвате и от подобни подготвителни курсове.

Друг вариант, който бори стреса при полет е - пиенето на питие - предимно алкохолно. Няма да повярвате как добре действа. Може да го направите и преди самия полет.

Пет съвета за супер стил
Socialdude (Сошъл Дюд) на SSD VPS
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Guest
Неделя, 09 Май 2021