Интервю с Иво: За Joomla и сайтовете

Интервю с Иво: За Joomla и сайтовете

Иво Тодоров е сродна душа по увлечението ни в Joomla. Рзаработва сайтове от 2007г. Живее в гр. Плевен и е собственик на магазин и сервиз за компютри. Днес ми гостува като приятел и колега и ще му задам някои въпрси.

Иво, защо избра Joomla, като платформа за разработка на сайтове?


Защото смятам, че за моите проекти е по-добрата платформа от останалите, освен това за нея има много безплатни и платени приложения, с които можеш да направиш какъвто си пожелаеш сайт.

Кое е любимото ти приложение за Joomla?


Нямам любимо приложение за Joomla, не съм привърженик на използването на много компоненти, модули и плъгини, тъй като прекалената им употреба води до забавянето на сайта.

Разкажи ни нещо за проектите си.


Проекти? Доста са :) Освен фирменият магазин за компютри, развивам и електронен магазин за цветя. Също така съм почитател на информационните сайтове и затова създадох иформационен сайт за цветя cvete.eu в който можеш да получиш или да дадеш съвет за отглеждането на цветята. Освен това, участвам в един проект с който много се гордея - Инвитро България, който е създаден с идеята да помагаме на хората с репродуктивни проблеми. С екипа на Инвитро България и на няколко медицински центрове, създадохме първата за България национална дарителска кампания "Любовта е действие".

Правиш ли SEO и защо?


Занимавам се със SEO само за моите проекти или за да помогна на приятел. Винаги съм залагал на качественото и уникално съдържание и това ми е помагало дълги години да съм в първите места в нишите за които се боря. Със SEO за клиенти нямам време и желание да се занимавам, тъй като това е доста трудоемка, времеизискваща дейност, коятo на този етап не е рентабилно да развивам, тъй като този пазар в България не е оценен.

Кои са най-добрите компютри?


Новите, разбира се :)

Поддържаш и личен блог: http://ivotodorov.com/ Каква е аудиторията му?


ivotodorov.com е пряк наследник на фирмения блог на Viki-M Computers, който промених след като реших че един основен домейн e по-силен от един поддомейн, пък и време беше и аз да си направя блог :)
Аудиторията е предимно от клиенти на фирмата и приятели, които се нуждаят от ит помощ и съвет.

Какво мислиш за Socialdude.net? Има ли бъдеще? Твоя беше идеята да го развия като директория за статии.


След новите промени в дизайна и функционалноста в Socialdude.net смятам че перспективите са още по големи. Знам че ти си последователен и упорит, плюс уникалното съдържание, няма начин да не успееш.

Пожелай нещо на читателите.

Наминавайте по често, Благовест е креативен и винаги ще успее да ви изненада :)

На гости днес ни е Павел Джунев, управител на ВИС...
Как да идентифицирате вашата онлайн аудитория и да...

Свързани публикации

 

Коментари 2

Guest - Кристина на Вторник, 24 Декември 2013 19:53

Пожелавам все по - голям успех и креативност!

Пожелавам все по - голям успех и креативност! :)
Guest - Иво на Понеделник, 15 Юни 2015 14:33

Благодаря, Криси

Благодаря, Криси
вече сте регистриран? влезте оттук
Guest
Неделя, 09 Май 2021